Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Τελική ενημέρωση εκδρομής Νάξου 8-10 Ιουνίου 2018


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ 8-10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018


Παρασκευή Ο8 Ιουνίου 2018: Αναχώρηση – Νάξος
Αναχώρηση στις 15:15 με το πούλμαν από την κεντρική είσοδο του σχολείου, άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση  στο πλοίο BLUE STAR NAXOS, αναχώρηση στις 17:30 με προορισμό το νησί της Νάξου. Άφιξη: 22:45. Μετακίνηση από το λιμάνι στον Άγιο Προκόπιο και το ξενοδοχείο NAXOS GOLDEN SUN. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Σάββατο 09 Ιουνίου 2018: Μία μεγάλη βόλτα στη νησί
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μεταβαίνουμε στη Χώρα και επισκεπτόμαστε την μεσαιωνική καστροπολιτεία της, όπου θα περιηγηθούμε ανάμεσα σε πανέμορφα αρχοντικά και επιβλητικές εκκλησίες που οριοθετούν μία ειδυλλιακή διαδρομή προς την κορυφή του λόφου και το ανακαινισμένο κτίριο όπου κάποτε στεγαζόταν η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών.
Ξανακατεβαίνοντας στα ριζά του λόφου του κάστρου θα επιβιβασθούμε στο πούλμαν και θα ξεκινήσουμε για τη μαγευτική Απείρανθο, με τα μουσεία, τα πέτρινα σπίτια και τις δροσερές πλατείες, που διατηρεί σχεδόν αναλλοίωτη την αύρα της Ενετοκρατίας. Αφού γευματίσουμε σε κάποιο από τα γραφικά ταβερνάκια της, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Στο δρόμο μας προς το ξενοδοχείο θα επισκεφθούμε για ένα σπιτικό γλυκό το Φιλώτι με τα κάτασπρα σπίτια και τους πλακόστρωτους δρόμους, στους πρόποδες του όρους Ζα.
Η μέρα θα κλείσει με μια βουτιά στην πισίνα του ξενοδοχείου ίσως και με ένα περίπατο στα δρομάκια της Χώρας.
Κυριακή 10 Ιουνίου 2018: Μία μεγάλη βόλτα στο νησί
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για άλλη μία βόλτα στην υπέροχη ενδοχώρα της Νάξου. Αυτήν τη φορά θα επισκεφθούμε το Σαγκρί και με ένα απαράμιλλης ομορφιάς Μουσείο στον αρχαιολογικό χώρο του ναού της Δήμητρας, σε σχέδιο του οποίου, λέγεται, ότι είχε βασιστεί η κατασκευή του Παρθενώνα.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και μπάνιο στην παραλία του Αγίου Προκόπιου, μία από τις ομορφότερες της Ελλάδας, με τα κρυστάλλινα νερά και την εκτενή αμμουδιά. Μία βουτιά στα πεντακάθαρα νερά της είναι μία εμπειρία που δεν θα πρέπει να αφήσουμε να μας ξεφύγει.
Η ώρα της αναχώρησης πλησιάζει. Επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και φύγαμε για το λιμάνι. Μία τελευταία βόλτα στην Πορτάρα ή τελευταίες αγορές στα μαγαζιά της Χώρας. Επιβίβαση στο πλοίο μας BLUE STAR DELOS και αναχώρηση στις 18:00 για τον Πειραιά, με προβλεπόμενη ώρα άφιξης τις 23:15. Από εκεί το πούλμαν θα μας φέρει πίσω στο Σχολείο, όπου και θα χαιρετηθούμε.
Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής θα βρείτε εδώ.

Γενικές Οδηγίες:
Παρακαλούμε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδρομή να προχωρήσουν στην εξόφληση του αντιτίμου της, το οποίο μετά και τον επανυπολογισμού του λόγω μειωμένου αριθμού εκδρομέων αυξάνεται κατά πέντε ευρώ (5€) κατ’ άτομο σε σχέση με την τιμή της αρχικής ανακοίνωσης  (θυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για αυτό είναι η Παρασκευή, 1η Ιουνίου, αλλά για διαχειριστικούς λόγους καλόν θα ήταν να έχουμε ολοκληρώσει το βήμα αυτό κατά το δυνατόν νωρίτερα).
Η εξόφληση θα γίνει με τον ίδιο τρόπο όπως έγινε και η καταβολή της προκαταβολής (θυμίζουμε, με κατάθεση των χρημάτων στο λογαριασμό του ταξιδιωτικού πρακτορείου, αναφέροντας το όνομα και την ένδειξη URS-NAXOS). Παρακαλούμε, στη συνέχεια να ενημερώσετε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος τόσον το πρακτορείο (giannispsaltis@gmail.com), όσον και το Σύλλογο Γ&Κ (sgkursulines@gmail.comα).
Υπενθυμίζουμε τον Τραπεζικό Λογαριασμό του ταξιδιωτικού πρακτορείου:
Eurobank :                        IBAN :GR9202600980000930200881100
Δικαιούχος Λογαριασμού :  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΨΑΛΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
Αιτιολογία:                       Εκδρομή στη Νάξο
Ο προβλεπόμενος από τον νόμο 4389/2016, άρθρο 53, φόρος διαμονής ανά ημερήσια χρήση κάθε δωματίου/σουίτας (1,50 € ανά δωμάτιο και ανά διανυκτέρευση) θα καταβληθεί στο ξενοδοχείο, κατά την αναχώρησή μας από αυτό.
Όσες οικογένειες έρθουν με αυτοκίνητα για να επιβιβασθούν στο πούλμαν κατά την αναχώρηση, θα μπορέσουν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους εντός του προαυλίου του σχολείου, εισερχόμενοι από την είσοδο της οδού Σαράφη (λόγω της αποχώρησης εκείνη την ώρα των παιδιών που συμμετέχουν στους Ομίλους της Παρασκευής). Με την επιστροφή μας το βράδυ της Κυριακής κάποιος από τους συνοδούς δασκάλους θα μας ανοίξει να τα παραλάβουμε.
Ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί αυστηρά ο αναφερόμενος χρόνος αναχώρησης του πούλμαν (συνεπώς θα πρέπει να φροντίσετε για την έγκαιρη προσέλευσή σας, αντίστοιχα, στο σχολείο), διότι με την κίνηση της Παρασκευής (και) προς το λιμάνι, δεν υπάρχουν περιθώρια να καθυστερήσει η αναχώρηση του πούλμαν.
Καλή εκδρομή σε όλους μας!


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων